Online participeren met Furban

Furban

Furban (Future Urban) is de online participatietool voor inwoners en gemeenten. Door Furban kun je alle belanghebbenden betrekken bij aanpassingen van de buitenruimte. Denk hierbij aan het vergroenen van een straat, het opknappen van een vervallen plein, … Via Furban stelt de gemeente de vraag aan inwoners om op een leuke, transparante en laagdrempelige manier mee te denken en mee te doen. Zo worden ze actief betrokken bij veranderingen in hun eigen leefomgeving. Ook is het mogelijk om als inwoner zelf een initiatief te starten en je ontwerp voor te leggen aan de gemeente. 

Hoe werkt het?

Belanghebbenden van het project krijgen een inlogcode toegestuurd. Zij kunnen via de tool ontwerpen maken met voorgeselecteerde objecten hoe zij wensen dat de buitenruimte er zal uitzien. Iedereen kan zijn eigen ontwerp maken en deze worden vervolgens op het platform geplaatst. Iedereen mag op de ontwerpen stemmen via likes of hierop reageren. Daarnaast is Furban in 3D. Dit maakt het visueel en begrijpelijk voor iedereen. Een unieke feature is de mogelijkheid om het ontwerp te bekijken in AR. Hiermee kan u de daadwerkelijke impact van de verandering meteen zien via de camera van uw gsm. U scant een qr code en vervolgens wordt het ontwerp zichtbaar op uw beeld.

Bezoek Furban op Open Spaces

Furban is klaar om zijn horizon te verbreden en brengt de tool mee naar België. Participatie bij veranderingen aan de leefomgeving is niet aan grenzen gebonden, ook in België is hier ruimte voor. Op de stand van Furban kan je aan de hand van een tablet de tool volledig ontdekken en zelf ook een ontwerp maken.

More To Explore