Onderzoek naar bomen en bodem met Terra Nostra

Onderzoek naar bomen en bodem

Terra Nostra helpt u als stad of gemeente graag bij onderzoek naar bomen en bodem. Ze kijken voor u of er genoeg bomen zijn en in welke toestand deze bomen zich bevinden. Als er problemen zijn, gaan ze opzoek naar de oorzaak en hoe dit kan worden opgelost. Vervolgens maken ze een werkbaar plan waarmee u naar de aannemer kan gaan om de werken te laten uitvoeren.

Advies en onderzoeken

Terra Nostra geeft uitsluitend advies en gaat op onderzoek. Ze zijn veel bezig met wetenschappelijk onderzoek. Zo hebben ze hun eigen labo waarin ze kunnen testen op ziektes en plagen. Ze worden ook vaak ingehuurd bij externe opleidingscentra. Verder organiseert Terra Nostra studiedagen waarin ze een aantal diensten aan de hand van workshops laten zien. Dit jaar gaat de studiedag door in Leuven waarbij ze uitleggen hoe een goede inventaris uw stad koel kan houden. Dit aan de hand van een fietstocht door de stad met een 40 tal opdrachtgevers. 

Bezoek Terra Nostra op Open Spaces

Kom langs bij Terra Nostra als u kennis wilt maken met de unieke grondradar. Deze radar brengt, zonder te graven, wortels ondergronds in kaart tot een diepte van 2 meter. Ook kabels en leidingen worden weergegeven om graafschade te voorkomen. Verder kan u het standaard onderzoeksapparatuur bewonderen, zoals bijvoorbeeld de trekproef om op voorhand bomen te onderwerpen aan een stormsimulatie.

More To Explore