ASTRID

ASTRID

Over ons

ASTRID is een gespecialiseerde telecomoperator voor de hulp- en veiligheidsdiensten in België.

ASTRID is een operator die politie, brandweer en andere hulpdiensten in staat stelt om efficiënt te communiceren, om zo het goede verloop van de operaties op het terrein en de veiligheid van de burger te verzekeren.

ASTRID levert vier belangrijke basisdiensten: radiocommunicatie, paging, dispatching-oplossingen en een mobiel spraak -en data-aanbod. Samen vormen ze de sleutel tot soepele, betrouwbare en doeltreffende communicatie. Afhankelijk van de noden kunnen ze op geïntegreerde wijze of volledig los van elkaar worden gebruikt.

Bij haar oprichting kreeg ASTRID de opdracht om ook voor indoor radiodekking te zorgen in een aantal gebouwen (gevangenissen, luchthavens, bepaalde sportstadions, concertzalen …). Die verplichting is ASTRID de voorbije jaren nagekomen.

Stedenbouwkundige vergunningen (na mei 2014) voor nieuwe grote bouw- en infrastructuurwerken waarvan de radiodekking niet verzekerd wordt door het beheerscontract tussen de Staat en ASTRID, moeten worden voorgelegd aan een speciaal daarvoor opgerichte Veiligheidscommissie onder de bevoegdheid van de FOD Binnenlandse Zaken. Voor elk dossier betreffende een nieuw groot bouw- of infrastructuurwerk moet de Veiligheidscommissie beslissen of dat gebouw moet beschikken over indoor radiodekking. Deze regelgeving over indoor dekking is gebaseerd op koninklijke besluiten.

Products

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op